Gratis training

Ik heb een hartoperatie nodig

christelijke coach geestelijke strijd hart beschermen nieuw hart pastorale counseling strijd in je denken Sep 11, 2024

Ik had het helemaal niet zien aankomen, maar na onderzoek bleek het probleem aan mijn hart te liggen. Was het echt nodig om zo’n ingrijpende operatie te doen? Maar als ik het niet zou doen, zou ik met de klachten blijven lopen en dat wilde ik niet.

Wat zou jij doen? Een hartoperatie of blijven lopen met de klachten?

Ik heb gekozen voor een hartoperatie bij dokter Jezus.

En Jezus, Die hun gedachten zag, zei: Waarom overweegt u verkeerde dingen in uw hart? Mattheüs 9:4

Toen het mij helder was dat mijn gedachten kwamen uit mijn hart, heb ik toestemming gegeven voor de operatie. Want ik wilde niet meer op dezelfde manier blijven denken. Ik wil bevrijd worden van gedachten die mij naar beneden halen, gedachten die niet gebaseerd zijn op hoe God over mij denkt. En ik kan je zeggen de operatie is geslaagd.

In deze blog

Het hart is het centrum van ons als mensen en bepalend voor veel beslissingen die wij maken in ons leven (uit het hart volgt de oorsprong des levens). Wat is ons hart? Ons hart is de plek waar onze gedachten, onze emoties en onze verlangens vandaan komen, maar ook onze overtuigingen en waarden. Het is je innerlijke mens, je wil, daar komen ook je emoties vandaan. Het oude hart is gericht op ik, je oude mens, maar deze kan niet volgens de wil van God leven.

Waarom is een nieuw hart nodig?

Zoals Jezus spreekt over het hart van de mens, nou daar word je echt niet gelukkig van.

Markus 7:21 Want van binnenuit, uit het hart van de mensen, komen voort kwade overwegingen, alle overspel, ontucht, moord, diefstal, hebzucht, allerlei kwaadaardigheid, bedrog, losbandigheid, afgunst, lastering, hoogmoed, dwaasheid; al deze slechte dingen komen van binnenuit en verontreinigen de mens.

Dus volgens mij hoef ik je niet meer te overtuigen waarom we een nieuw hart nodig hebben. En wat het oude hart voortbrengt, al deze acties produceren gedachten. En daarom wil God ons een nieuw hart geven, wat op Hem is gericht. Ezechiël voorspelt dit: "dan zal Ik u een nieuw hart geven en een nieuwe geest in uw binnenste geven. Ik zal het hart van steen uit uw lichaam wegnemen en u een hart van vlees geven." (Eze. 36:26).

 Nieuwe identiteit

Wij hebben als kinderen van God een nieuw hart gekregen. Waarin God woont. Jij bent een nieuwe schepping geworden in Christus en nu heb jij de gedachten van Christus (2 Kor 5:16-17). Huh, maar als dit dan zo is, waarom denk ik dan niet anders en voel ik mij regelmatig ook niet zoals in het Woord staat? ‘That, girlfriend, is een proces van dingen afleggen en zaken aandoen. We moeten leren om als Christus te denken en de oude patronen die in ons brein zijn geprogrammeerd, moeten als het ware gedefragmenteerd worden.

Geestelijke strijd

En dat proces is ook een geestelijke strijd.

Geestelijke strijd bestaat voor een belangrijk deel uit de strijd om het denken. En deze strijd is niet het probleem zelf, want de strijd is al gewonnen hoor. De vijand is een verslagen vijand, maar jij bent ook zijn vijand als dochter van de Allerhoogste. Wanneer je in een oorlog zit dan vallen ze als eerste het communicatiecentrum aan. En dat zijn je gedachten. Want de vijand weet dat als hij daar terrein wint, dat hij veel invloed kan uitoefenen op jouw leven. En daarom moet je je daartegen bewapenen.

Huiswerk

Ja deze week geef ik je huiswerk mee 😊.

Jakobus 4:7: Onderwerp u dan aan God. Bied weerstand aan de duivel en hij zal van u wegvluchten. Onderwerpen is God erkennen als de hoogste autoriteit. Zijn wil boven mijn wil en Zijn gedachten boven mijn gedachten. Neem deze week extra tijd om het Woord te lezen, duik in Zijn waarheid.

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed sapien quam. Sed dapibus est id enim facilisis, at posuere turpis adipiscing. Quisque sit amet dui dui.
Call To Action

Stay connected with news and updates!

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.
Don't worry, your information will not be shared.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.