Gratis training

Jezus volgen is niet altijd even makkelijk

christelijke coach identiteit in christus jezus volgen pastorale counseling Sep 11, 2024

Onlangs las ik een post over hoe belangrijk het is dat je van tijd tot tijd door je volgers gaat op social media en een opschoning doet.

Opschoning?? Ik leerde namelijk dat er ook heel veel nepaccounts zijn die je volgen, maar ook mensen die je misschien wel volgen, maar die niet persé tot je doelgroep behoren en waar je geen verbinding mee hebt.

Waar het om gat, is dat het je niet alleen maar om volgers moet gaan, maar als je wilt dat je echt een community bouwt, door je lijst gaan wel zinvol is. Het is alsof je een hele lijst met contactpersonen in je telefoon hebt en van een aantal niet eens meer weet, wie dat is. Herken je dat?

Dit heb ik dus ook gedaan 😊

Het liet mij ook denken aan Jezus.
Jezus had ook veel discipelen (volgers), maar op het moment dat Hij in hun ogen een harde boodschap had, trokken veel mensen zich terug.  Johannes 6:66: Van toen af trokken velen van Zijn discipelen zich terug en gingen niet meer met Hem mee.

De boodschap deed pijn, kostte te veel.

  • Nee sorry Jezus, ik ben het niet met U eens, ik kan U niet meer volgen;
  • Ik ga door te veel moeilijkheden Jezus, ik kan U niet meer volgen;
  • Waarom moet dit mij overkomen, ik kan U niet meer volgen Jezus;
  • Hij is geen christen, maar ik vind hem leuk en ik hou van hem, ik wil niet wachten op een christen, sorry Jezus ik kan U niet volgen;
  • Ja Heer, sterven aan mijzelf, dat is écht verleden tijd hoor, ik wil die prijs niet betalen, ik wil gewoon blijven wie ik ben. Sorry Jezus ik kan U niet volgen;
  • Ach, al die christenen zijn zo hypocriet, ik geloof wel op mijn eigen manier, sorry Jezus ik kan U niet volgen…..

Maar God wil niet dat we Zijn volgers zijn, alleen volgen wanneer de boodschap je aanstaat, en ontvolgen wanneer Hij iets van je vraagt, waar je geen zin in hebt, of wat je iets gaat kosten.

God wil dat wij Zijn discipelen zijn.
Een discipel is een leerling. Iemand die ondanks alles, loyaal is aan Hem. Hij verlangt ernaar om een innige relatie met ons te hebben, om te weten wat er speelt in ons leven. Hij wil ons bemoedigen en bekrachtigen en klaar maken voor de opdracht die Hij voor ons heeft.
Wanneer jij verlangt naar Gods plan voor je leven, dan kan dat maar op één manier en dat is om Hem te volgen. Niet op je eigen manier, maar op de manier zoals Hij zegt in Zijn Woord.

Wat vind jij hiervan ?

Het gaat mij ook niet alleen om volgers, ik wil ook graag een community bouwen van vrouwen die ik mag bemoedigen, versterken en uitdagen. Zodat jij mag weten wie je bent en Zijn discipel mag zijn.
Wanneer je weet wie je bent in Christus, dan ervaar je vrijheid (om je unieke zelf te zijn) maar ook rust. Je bent niet meer constant bezig wat anderen van je denken. Je durft je grenzen aan te geven omdat jij weet dat wat jij vindt of denkt ook van belang is. Je durft de dromen die Hij in jouw hart heeft gelegd uit te voeren, omdat je weet dat Hij ze aan jou heeft gegeven. Je laat je niet langer leiden door negatieve gedachten die niet gebaseerd zijn op de waarheid. En waardoor je gevoelens alle kanten op gaan.

Is dit jouw verlangen? No problem, I got your back.

Op 21 april geef ik een gratis webinar over het ontdekken wie je bent in Christus.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed sapien quam. Sed dapibus est id enim facilisis, at posuere turpis adipiscing. Quisque sit amet dui dui.
Call To Action

Stay connected with news and updates!

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.
Don't worry, your information will not be shared.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.