Gratis training

Maak je er niet druk over wat mensen van je denken

christelijke coach christelijke identiteit negatief zelfbeeld pastorale counseling Sep 11, 2024

Wat zullen mensen van mij denken als ik dit doe of zeg? Heb je dit wel eens gedacht?

En doordat je hier mee bezig bent, merk je dat je geen stappen durft te zetten of niet durft te zeggen wat je echt denkt of vindt. En dan word je weer boos op jezelf, omdat je het niet gedaan hebt.

Je voelt je dan zo suf, zo’n hopeloos gevoel. Je denkt, ‘oh ik had dit moeten zeggen en dat moeten doen’. Herkenbaar? It takes one to know one hè?😊

Wees gerust, je bent niet de enige, dit hoor ik vaak in mijn praktijk. Maar wat ik zo mooi vind, is dat er een verlangen is om dit niet meer te doen. Omdat het zo vermoeiend is. In de kern komt het erop neer dat je bang bent om afgewezen te worden door anderen. Dat je niet goed genoeg bent, je niet voldoet aan de maatstaven van anderen.

Hoe zou het zijn als:

  • Je weet wie je bent en wat je wilt en zet wat God jou gegeven heeft in, zonder jezelf constant te vergelijken met anderen;
  • Je hebt een intiemere relatie met God en je begrijpt hoe God jou heeft gemaakt. Hierdoor weet je dat je goed bent zoals je bent;
  • Je lekker in je vel zit en rust hebt in je hoofd. Je ziet jezelf zoals God jou ziet. Je bent zeker van Zijn liefde voor jou en dat geeft je rust, vertrouwen en vandaaruit neem jij beslissingen

Dat is zeker mogelijk, maar dan moet je wel ergens mee stoppen, ik neem je graag mee in de oplossing. Iets wat we kunnen leren uit de Bijbel.

God ziet jou echt

Dit is wat Paulus zegt in 1 Kor. 4:3-7:

Het interesseert me niet hoe een menselijke instelling over mij oordeelt, en evenmin hoe ik over mezelf oordeel. Ik ben me weliswaar van geen kwaad bewust, maar dat betekent niet dat mij niets ten laste kan worden gelegd. Het is de Here die over mij oordeelt.

Paulus was niet bezig met hoe mensen hem beoordeelden of hoe hij zichzelf beoordeelde. Hij wist dat alleen de Heer hem kon beoordelen. Omdat uiteindelijk alleen God kan oordelen wat er echt diep binnen in jou gebeurt. De mensen zien de buitenkant, maar God ziet jouw hart en weet wat jouw intenties zijn.

Dus als je weet dat je iets met een zuiver geweten doet, dan mag je daarin berusten. Je doet het voor God. Be you, je unieke zelf, zoals God jou gemaakt heeft.

Je bent aanvaard

Weet dat God jou aanvaard heeft omdat je Zijn dochter bent. Hij heeft jou niet afgewezen, maar heeft jou lief. Je mag er zijn. Ongeacht wat je ouders of mensen om je heen tegen jou gezegd hebben. Jij bent zijn kind. Laat dat even binnenkomen, zeg het desnoods een aantal keren hardop: ‘Ik ben Uw kind’.

Je weet niet wat mensen denken

Weet je echt wat mensen denken of denk je dat? Niemand weet echt wat mensen denken, tenzij ze het uitspreken. We denken te vaak dat we gedachten kunnen lezen of gedrag. Soms kan het zo zijn, maar je kunt er ook helemaal naast zitten. En die gedachten ‘entertainen’ in je hoofd zorgt alleen voor meer onrust en een stroom van negativisme. Is dat wat je wilt? Dacht het niet.

De Bijbel leert ons om het volgende te denken:

Filippenzen 4:8 Verder, broeders, al wat waar is, al wat eerbaar is, al wat rechtvaardig is, al wat rein is, al wat lieflijk is, al wat welluidend is, als er enige deugd is en als er iets prijzenswaardigs is, bedenk dat.

(Geldt ook voor ons als zusters 😊)

Dus je kunt kiezen wat je denkt, de keuze is aan jou!

Blijf in Hem

Er zijn een aantal dingen die jij kan doen om te groeien in je intimiteit met Christus. Dit gaat jou helpen om Hem beter te leren kennen, maar ook jezelf.

Handelingen 17:28 Want in Hem leven wij, bewegen wij ons en bestaan wij; zoals ook enkelen van uw dichters gezegd hebben: Want wij zijn ook van Zijn geslacht.

Bezoek wekelijks de samenkomsten van de kerk, zo ontmoet je gelijkgestemden en dit helpt jou te groeien in je geloof. Bid en lees dagelijks de Bijbel. Dat is een kompas voor je leven.

Verlang je om vrij te zijn, om jezelf te zijn en jezelf te zien zoals God jou ziet ? Wil je daar meer over weten, boek dan een gratis coachingsessie:

Review van Nicky naar aanleiding van een gratis coachingsessie:

Dank Naomi voor de mooie coachingsessie. Hierin kwam uiteindelijk naar boven dat mijn visie al duidelijk was, ik was hem alleen om meerdere redenen uit het oog verloren. Hierdoor, en door de andere mooie inzichten, kan ik weer voorwaarts bewegen. Naomi is een heldere christencoach die goed luistert, aanwezig is, en op de goede momenten de juiste punten opmerkt en ook passende Bijbelspreuken inbrengt. De sfeer en sessie waren aangenaam en het gebed aan het einde was bijzonder. Een goede christencoach!

 

 

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed sapien quam. Sed dapibus est id enim facilisis, at posuere turpis adipiscing. Quisque sit amet dui dui.
Call To Action

Stay connected with news and updates!

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.
Don't worry, your information will not be shared.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.