Gratis training

Selfmade woman

christelijke coach identiteit in christus imago dei counseling minderwaardigheidsgevoelens negatief zelfbeeld pastorale counseling vrouwencoach Sep 11, 2024

Misschien heb je je leven eigenlijk best voor elkaar. Alles gaat zijn gangetje, je hebt je zaken op orde, misschien zelfs best een leuke man, heerlijk gezinnetje, succesvol op je werk… Maar toch vraag je je af of er niet meer uit te halen valt. Of je wel in de Geest wandelt of dat je toch in een valse identiteit wandelt.

Je kunt dit gevoel negeren en gewoon verder gaan met je leven zoals het nu is. Of je kunt onderzoeken of er ruimte voor verbetering is. Als je zo eerlijk bent om toe te geven dat er misschien wel werk aan de winkel is, wil ik je bemoedigen dat dit een moedige keus is! Het kan namelijk confronterend zijn om een eerlijk kijkje naar jezelf te nemen.

Je kunt denken dat het gek is, of je voelt je zelfs schuldig, maar dat hoeft helemaal niet. God weet namelijk heel goed dat wij Hem nodig hebben en niets maakt Hem gelukkiger dan dat wij Hem deze ruimte geven.

In deze blog

Zoals ik je vorige week beloofd heb, geef ik weer een voorbeeld uit mijn eigen leven.

Selfmade woman

Ongeveer 8 jaar geleden zag mijn leven er prima uit, ik was succesvol. Goede baan, huwelijk, huisje, boompje, geen beestje. Selfmade woman... Maar al deze dingen konden niet bevestigen wie ik ben. Ze konden niet vervangen wat God mij alleen kan geven: het antwoord op mijn vraag wie ik ben.  Soms kun je een soort 'doe het zelver' zijn. God gaf mij echt bepaalde helpende inzichten. Laat me er één met je delen: Als je naar de tandarts gaat, zegt hij niet: “Zwakkeling! Kun je dat zelf niet?!”. De tandarts weet dat je zijn hulp nodig hebt, zoals God weet dat je Hem nodig hebt om je identiteit te vinden en daarin te wandelen. Alleen doet de tandarts het voor een hele hoop geld en doet God het vanuit genade en liefde voor jou!

 

Leef vanuit Gods genade

We proberen vaak tevergeefs op eigen kracht iemand te zijn en op een gegeven moment ben je helemaal leeg. Je snauwt tegen je man en kinderen en je innerlijke strijd is heftig. Je krijgt negatieve gedachten: “ik ben niks waard”, “als God van mij houdt…”, “dit komt nooit meer goed”, “Ik ga dit niemand vertellen want...”, en ga zo maar door.

Je voelt je leeg en onrustig. Blijdschap en vrede is ver te zoeken. Hoe moet je nu verder? Als je het probeert op eigen kracht zal je fundament niet sterk zijn. God wil dat je bouwt op Hem, Hij is de rots. Leef vanuit genade. Dat betekent dat je leeft vanuit de kennis dat je Zijn geliefde dochter bent. Alleen vanuit daar kunnen we Hem volgen in gehoorzaamheid zoals Jezus de Vader gehoorzaamde.

“Wees dan navolgers van God, als geliefde kinderen” Efeziërs 5:1

Meer op Jezus lijken

Om meer op Jezus te lijken, moeten wij ons gedragen als volgelingen van Hem. Ons gevoel en gedrag wordt bepaald door de gedachten die wij hebben. Ons denken wordt niet in één klap vernieuwd op het moment dat we Christus aannemen en het gebeurt al helemaal niet vanzelf. Dat is een proces.

Wil je weten hoe je nou je denken kunt veranderen? En wil je (meer) ontdekken over dit proces en wat de Bijbel hierover zegt?

Nieuw thema: gedachten.

In Efeziërs 4:23 kunnen wij lezen dat wij vernieuwd moeten worden in ons denken. Wat betekent dat nou eigenlijk? En hoe word je denken dan vernieuwd? Hier ga ik uitvoerig op in in de nieuwe reeks blogs vanaf volgende week. Wat DENK je? Iets voor jou? Lees de eerste blog hierover volgende week!

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed sapien quam. Sed dapibus est id enim facilisis, at posuere turpis adipiscing. Quisque sit amet dui dui.
Call To Action

Stay connected with news and updates!

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.
Don't worry, your information will not be shared.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.