Gratis training

Waar ben jij op gefocust?

christelijke coach gschema negatieve gedachten pastorale counseling vernieuwen van je denken zoekt de dingen die boven zijn Sep 11, 2024

Waar ben jij op gefocust ?

Alles wat je aandacht geeft dat groeit.

En zo is het ook met je gedachten.

Als je je constant focust op je negatieve gedachten en die laat bepalen waar je naar toe gaat, dan is dat wat je gaat bereiken.

Dus waar wil je naartoe?

Wat is jouw verlangen?

Hoe zou je graag willen denken?

 In deze blog

In de vorige blog  heb ik je iets verteld over Cognitieve gedragstherapie. Deze methode gebruik ik ook in mijn praktijk. Daarnaast maak ik ook gebruik van het G-schema.

Daar wil ik je vandaag heel kort iets over uitleggen. Want als je dit gaat begrijpen dan kan je ook invloed hebben op je gedachten. Maar het allerbelangrijkste is dat je God gaat betrekken in je gedachtewereld.

Verstoppertje spelen

Het kan zijn dat je dat niet durft. Omdat je zit met schuld en schaamte. Weet je nog toen Adam en Eva hadden gezondigd? Zij gingen zich toen verbergen voor God. Een soort verstoppertje spelen, maar dan hopen dat je niet gevonden wordt. David zegt hierover:

Psalm 139:7 Waar kan ik Uw Geest ontgaan, waar Uw aangezicht ontvluchten? 8. Al steeg ik op naar de hemel, U bent daar; of legde ik mij neer in de hel, zie, U bent daar.

Maar God zei: waar ben je. Toen ik het vroeger in de kinderbijbel las, zei ik het altijd heel boos. Maar ik geloof dat God helemaal niet boos was. En dat Hij met een liefdevolle stem zei: ‘waar ben je’. God wil heel graag zijn relatie met jou herstellen en dat jij naar Hem toekomt met je hele bagage. Laat Hem je helpen!

 

G-schema

G schema is bewezen effectief en wordt vaak gebruikt om naar de problematische gedachten te kijken. En het effect ervan op het gedrag.

 

In mijn blog van vorige week, had ik al aangegeven dat je niet veel invloed hebt op de gebeurtenissen. Maar wel op de gedachten. Je kunt kiezen om na een gebeurtenis te bedenken ‘wat vindt God hiervan?’

En vaak kost het even tijd om iets te vertalen of te incasseren. En gaat het soms zo snel dat je je hier niet eens bewust van bent. Ineens voel je je op een bepaalde manier. Maar ga dan altijd terug naar je gedachten en check je conclusie.

Want die is dus van invloed op hoe jij je voelt en welke keuzes je maakt. Het mooie is dat je mag blijven oefenen. Dat doe ik ook hoor. Het vernieuwen van je denken is een proces.

Maar blijf je focussen op waar je naartoe wilt.

 

Alles wat je aandacht geeft groeit

 Als jij aandacht geeft aan wat er allemaal in jouw ogen mis is met jou of met je man of kinderen, als je die hebt, of collega’s, geloof mij, dan voed jij die gedachten en dat heeft geen positief effect op jou, en sterker nog, daar verheerlijk je God niet mee.

Kolossenzen 3:1 Als u nu met Christus opgewekt bent, zoek dan de dingen die boven zijn, waar Christus is, Die aan de rechterhand van God zit.2. Bedenk de dingen die boven zijn en niet die op de aarde zijn.

 Richt je ogen op Hem lady.

En geloof mij, uit ervaring weet ik dat dit geen makkelijk proces is, maar je hoeft het echt niet alleen te doen. Ook al voelt het wel zo. Ik sta voor je klaar om je in dit proces te begeleiden.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed sapien quam. Sed dapibus est id enim facilisis, at posuere turpis adipiscing. Quisque sit amet dui dui.
Call To Action

Stay connected with news and updates!

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.
Don't worry, your information will not be shared.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.