Gratis training

Wat heeft Pasen nou te maken met je zelfbeeld?

christelijke coach identiteit in christus pasen pastorale counseling zelfbeeld Sep 11, 2024

Heey lady,

Ik val meteen met de deur in huis. Ik hoop dat je het niet erg vindt.
Maar ik vind de paashaas stom. Nou misschien moet ik het iets meer genuanceerd zeggen, maar ik vind het echt erg dat de focus van mensen verschoven wordt naar iets waar Pasen helemaal niet om draait.

Ja het is leuk, eitjes zoeken met de (klein) kinderen. Heb ik ook gedaan hoor.
Maar daar draait het echt niet om. Steeds meer zie je dat er niet meer wordt stilgestaan bij de echte betekenis van de Christelijke feestdagen. Lekker eten en samen zijn, daar draait het om.

En natuurlijk is dit laatste niet verkeerd. Ik houd van beiden😁

Maar laten we wel stilstaan bij de betekenis van Pasen.
Jezus stierf de meest verschrikkelijke dood en droeg daarbij onze zonden. De Bijbel zegt dat Hij alle bewijsstukken die de vijand had, aan het kruis heeft genageld. Dit betekent voor jou en mij dat je niet meer hoeft te leven in schuld en schaamte. Hij gedenkt jou zonde niet meer. Is dat niet wonderbaarlijk. Ik kan daar nog steeds niet bij. God is zo ongelooflijk goed.

Dus ‘the next time’, dat de vijand je vertelt over jouw verleden, ‘tell Him’, ‘you are under the blood’. Laat hem het bewijsstuk zien, dat al jouw zonden aan het kruis zijn genageld.

Maar het mooie nieuws is ook dat Hij weer is opgestaan.
En dat kan een enorm verschil maken in hoe jij vandaag de dag je leven leidt.

Als er geen Pasen was geweest, dan zouden wij voor eeuwig verloren zijn.

Afgesneden van God, geen hoop meer, we zouden sterven in onze zonden. Het leven zou er niet toe doen, ach je zou kunnen genieten in het hier en nu, maar vergeleken met de eeuwigheid is dat betrekkelijk kort.

Je hoeft jezelf niet meer afgewezen te voelen, Jezus heeft jou aanvaard.

Je hoeft je niet meer schuldig te voelen, Jezus nam alle schuld op zich en wil jou vergeven.

Je hoeft niet meer te denken dat je waardeloos bent, want Jezus heeft jouw waarde hersteld.

Je hoeft niet meer negatief te denken over jezelf, want je bent van Koninklijk geslacht.

Jezus heeft ervoor gezorgd dat we niet meer hoeven te leven in gebrokenheid. Hij zorgt ervoor dat jij en ik elke dag weer op Hem kunnen gaan lijken. Zo herstelt Hij het beeld van God in ons.
Misschien zeg je wel, Naomi, ik weet dat allemaal al, maar mijn gedachten zeggen iets anders en ik voel me ook niet echt als een overwinnaar, maar eerder verslagen. Weet je wat ik dan zeg?

Wat ga je daar dan aan doen? Niks doen is geen optie, nou ja, het is wel een optie, maar grote kans dat je volgend jaar nog steeds bent waar je nu bent.

Wil je wél aan de slag, dan zijn er 4 manieren:
- Kom naar de webinar op 11 mei, waarin ik 10 inzichten deel die jou helpen om sterk te staan in je identiteit

- Wil je lekker aan de slag, kennis en handvatten ontvangen die jou helpen te wandelen in je identiteit, kom dan naar de compleet verzorgde workshop, meer informatie

- Jij bent een beetje een DIY, je wilt rustig de informatie tot je nemen, bezinnen en aan de slag met de huiswerkopdrachten. Tijdens de onlinesessies stel jij je vragen en je geniet ervan om te leren van elkaar. Het onlinegroepsprogramma is voor jou, 13 videolessen met kennis en huiswerkopdrachten die je in actiestand zetten. Dit programma helpt jou om sterk te gaan staan in je identiteit.

- Je loopt al een tijdje vast, je worstelt met dingen en je wilt één op één begeleiding. Je hebt geen behoefte aan een quick fix, maar wilt iemand die met je meeloopt met als resultaat dat je weet wie je bent. Je leeft vanuit Zijn innerlijke rust en hebt afgerekend met alles wat in de weg staat. Dan is het jaartraject voor jou.

Dus lady, er is keuze zat, weet je niet zo goed wat je moet kiezen en wil je dat ik met je meedenk, plan dan een Godfidenecall in.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed sapien quam. Sed dapibus est id enim facilisis, at posuere turpis adipiscing. Quisque sit amet dui dui.
Call To Action

Stay connected with news and updates!

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.
Don't worry, your information will not be shared.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.