Gratis training

Wat is jouw missie hier op aarde?

christelijke coach gods plan met mijn leven missie pastorale counseling roeping Sep 11, 2024

Heb jij die vraag weleens gesteld, lady?

Want het antwoord op die vraag zou richting moeten geven aan wat je doet met jouw leven🎯

Veel mensen doen dag in dag uit hetzelfde, jaar in jaar uit. Maar er zijn maar weinig mensen die echt leven met voldoening. Als je me niet gelooft, kijk maar eens naar de burnout- en stresscijfers. ‘Je moet dit en je moet dat’, je moet het nou eenmaal doen, anders worden de rekeningen niet betaald.

Ik zal wel moeten, want ik heb een hypotheek. Ik moet dit doen, omdat het van mij verwacht wordt. Allemaal ‘moetjes’ en begrijp me niet verkeerd, ik geloof ook wel dat bepaalde dingen nou eenmaal moeten in het leven.

Maaaarrrrrrr…. als je de keus hebt, en dat hebben wij in het rijke Westen, hoe zou jij dan vorm willen geven aan jouw leven? Heb je daar over nagedacht? En als jij daar geen behoefte aan hebt, dan is dat natuurlijk jouw keuze. Ik geloof echter dat wij rentmeesters zijn zoals het staat in Gods Woord. Hij heeft ons gemaakt om goede werken te doen, die Hij van tevoren voor ons heeft voorbereid, opdat we daarin mogen wandelen, zegt Ef. 2:10.

Ik wil 3 stappen met jou delen, aan de hand van ‘the Golden Circle’ van Sinek. Deze stappen helpen je om na te denken over jouw misse op aarde.

golden circle

Stap 1: Waarom doe je wat je doet?

Simon is een Britse managementgoeroe die bekend is van zijn bestseller ‘Start with why’. Hij legt dat uit a.d.h.v. de Golden Circle.

Hij begint met  ‘why’. Weinig mensen weten waarom ze bepaalde dingen doen. Met ‘waarom’ wordt bedoeld: wat is je doelstelling, je drijfveer of geloof? Waarom sta jij ’s ochtends op uit bed?

Ik hoor veel vrouwen die op zoek zijn naar hun ‘purpose’ en het verlangen hebben om van betekenis te zijn. En ik kan mij daaronder scharen. Dat is natuurlijk heel erg mooi. Ik geloof dat God dit verlangen in ons hart heeft gelegd. God heeft altijd een missie.

Maar waarom wil jij je ‘purpose’ vinden? Wat is jouw motivatie daarachter?

Waardoor word je gedreven?

Stap 2: Hoe ga je dat doen?

Als je dat eenmaal weet dan ga je nadenken over het ‘hoe’.

In de Golden Circle van Simon Sinek staat ‘hoe’ voor het proces.

Welke actie ga je ondernemen om het ‘waarom’ te realiseren. Hoe je dat doet, is voor iedereen anders. Dat is een manier waarop jij en ik ons onderscheiden van elkaar.

Daarom heeft het weinig zin om je te vergelijken met anderen. Want je bent uniek gemaakt, met een unieke opdracht. Constant bezig zijn met jezelf te vergelijken met de ander kost energie en die kun je goed gebruiken voor je eigen missie. Je kunt uiteraard wel leren van andere mensen en ze kunnen een inspiratiebron voor je zijn. Maar meer dan dat hoeft echt niet.

Stel je voor, twee Naomi’s. Beetje too much, hahaha😅

Stap 3: Wat ga je doen?

Welke stappen ga je nemen om je missie (je why) te vervullen? En dat kan natuurlijk van alles zijn. Misschien is dat voor jou zingen, werken met jongeren, werken bij de overheid, thuisblijfmoeder…… zolang jij maar weet dat waar je nu bent, de plek is waar je nu moet en wilt zijn.

En misschien wil je daar niet zijn, dan is stap 4 om na te denken hoe je komt waar je wilt zijn. Wat heb je daarvoor nodig en wie kan je daarbij helpen?

Neem vandaag de tijd om jouw Golden Circle te maken. En doe dat dan ook biddend, de Golden Circle is slechts een hulpmiddel. Maar God kent jou en Hij weet precies waarvoor Hij jou bestemd heeft. Vraag Hem om je richting te geven, zodat je niet zomaar je leventje leeft. Maar echt je missie mag vervullen die God voor jou heeft.

Volgende week deel ik met jou, wat mijn Golden Circle is.

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed sapien quam. Sed dapibus est id enim facilisis, at posuere turpis adipiscing. Quisque sit amet dui dui.
Call To Action

Stay connected with news and updates!

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.
Don't worry, your information will not be shared.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.